Hur vet man när man kommer någon vart?

Det har hänt mycket den senaste tiden. Jag har försökt att välja allt, och jag har totalt misslyckats med att få bloggen att komma någon vart, och är trött på att höra mig själv säga att nu börjar jag och nu ska jag hålla igång det. Och nu såhär halvvägs in i hösten så undrar jag lite vart jag är på väg någonstans, och hur jag vet att jag ens är på väg någonstans.

Problemet för mig är att jag tror att jag kommer hitta och lägga tiden som behövs för bloggen utan att behöva göra avkall på något annat. Jag har haft många hobbys, men just nu är det karriär som crossfit-atlet, influencer och författare, som slåss om uppmärksamheten.

Crossfit är det som jag brinner för mest just nu, och det är också det som har ett bäst före-datum. Om jag vill nå elitnivå inom sporten är jag redan ganska sent ute, så det är liksom nu eller aldrig.

Min dröm om att leva på mitt eget varumärke går ju hand i hand med att bli framgångsrik atlet, om jag satsar på bägge kommer de att gynna varandra. En framgångsrik atlet har ju en viss dragningskraft på sociala medier, och att tjäna pengar på sin sport är ju bra för att kunna utöva den.

Så till det här med författarskapet, min stora barndomsdröm som jag bara måste uppfylla, helst igår. Fram tills jag började komvux-kursen i naturkunskap för några veckor sedan skrev jag på en fantasybok, och jag gillar verkligen idén och vill så gärna få göra färdigt den en dag. Och stundom vill jag också plocka upp musiken igen, eller bli en riktigt bra serietecknare.

Tyvärr får det inte plats just nu. Om jag ska bli bäst på något, så kan jag inte fördela mina resurser hur mycket som helst. Det måste finnas ett fokus, även om det gör mig obekväm att välja bort saker.

Så, hur vet man när man kommer någon vart? När man valt en riktning och följer den utan att snegla åt sidorna, tror jag. Vi får se om det håller, men det känns i alla fall skönt att släppa taget om vissa saker, även om jag kommer längta efter dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *