Träningspass #11 – konstiga rörelser

Dagens pass är en massa kroppsviktsövningar där fokus är att lära sig rörelserna och ha kontroll på kroppen. Det är ganska jobbigt, men det är verkligen ingen sprint vi pratar om. Såhär ser det ut:

Alt E2M x 3 varv/18 min

(du har 2 min på dig på varje station)

1:

2x 5 bear crawl

4 brygguppgång

2:

3-6 peak handstand push-up

4 yogapressar

3:

3/3 långsam pistol step up

90°/90° stretch


Bear crawl

Tänk dig att du ska krypa, men knäna ska vara precis ovanför marken istället för att hasa mot. Håll bålen och musklerna runt skulderbladen och axlarna aktiverade och ta korta kontrollerade steg.


Brygguppgång

En grej som man testade när man var typ… 10 år gammal? Men det är faktiskt en väldigt bra rörlighetsövning också. Ligg på rygg som på bilden, med fötter och händer så nära kroppen som möjligt, pressa dig uppåt, men inte så hårt att det känns obehagligt.


Peak handstand push-up

Ett första steg till att så småningom göra armhävningar i handstående! Det kommer förmodligen kännas väldigt konstigt i början Börja med utsträckta armar, böj på (bara) armarna tills huvudet nuddar golvet och pressa dig upp igen. (Har skrivit 3-6, så välj hur många du pallar med varje set!)


Yogapressar

Börja i armhävningsposition, gå bak så att rumpan pekar upp i luften och sedan fram så att höften nästan nuddar marken. Håll kroppen stabil och gör luugna rörelser.


Långsam pistol step up

Det här är en ganska tung övning, så det räcker bra med en normalhög köksstol om du inte har en megahög träbox att kliva upp på. Kliv upp långsamt med ena benet och känn att du har kontroll på både upp- och nervägen, håll koll på knät så att det pekar i ungefär samma riktning som mellantårna.


90°/90° stretch

Här ska det alltså sträcka i sätesmusklerna, och kanske lite i höften också. Gå långsamt från sida till sida, och försök pressa lite längre varje gång.


Kär på i lugnt tempo, det är fina kontrollerade rörelser som är målet, inte att sätta någon sorts rekord i vighet eller så. Ta hand om kroppen, och bli inte arg på den om den inte kan göra allt på en gång.

Lycka till med träningen!

Ett svar på ”Träningspass #11 – konstiga rörelser”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *