Mersmak på cosplay

I helgen var vi på ComiCon i Kistamässan och jag gjorde en fantastiskt rolig debut inom cosplay, utklädd till Sarah Connor från kultfilmen Terminator 2. Förutom att jag krigade med ett löshår hela eftermiddagen så var min outfit ganska simpel. Mjukisbyxor, vitt linne och en så kallad tonfa-batong (i plast).

Man kan lätt säga att det var en särskilt målgrupp som kände igen vem jag var, nämligen män mellan 35 och 55 år. Kändes dock superkul, för de som kände igen mig blev verkligen glada, och jag hade två olika fotosessioner där jag fick posera och verkligen komma in i rollen. Den ena fotografen gav jag namn och Instagram till, så ser fram emot att få se bilderna så småningom. Till dess får jag nöja mig med våra egna bilder som Stefan tog, som inte blev så tokiga dom heller.

Ja, jag hade lite problem med att hålla ögonen öppna på grund av billigt löshår som ville rakt in i mina pupiller…

En rolig grej nu är att mina muskler ser ungefär likadana på bild som i verkligheten. Nu är det liksom inte längre mitt eget önsketänkande som får mig att se stark ut, utan jag har lite muskler på riktigt. Lite utseendefixerad, jag vet, men det får man vara ibland.

Men det här med cosplay var verkligen skitkul, och det kommer garanterat bli mer av det. Det är som att få resa tillbaka till barndomen igen, bara det att det finns konvent att gå på där det är hundratals människor som också är utklädda. Så flippat, så roligt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *