Träningspass #19 – Death by burpee

Dagens pass är det enklaste hittills, åtminstone om man ser till upplägget. Två moment och två övningar, men om du kämpar på så kan det här passet mycket väl också bli det jobbigaste passet hittills.

Del 1: Death by burpee:

Minut 1: 1 burpee

Minut 2: 2 burpees

Minut 3: 3 burpees

Minut 4: 4 burpees

Minut 5: 5 burpees

osv…

Tanken är alltså att du ska göra en burpee mer under vardje ny minut, och hålla på så tills du inte hinner göra alla repetitionerna innan nästa minut börjar. 

Kort och konsist går övningen ut på att lägga sig på mage och hoppa upp till stående så snabbt som möjligt. Du behöver alltså inte göra en armhävning i mitten utan ner och upp bara. Det är lättare att bli snabb om du håller kroppen stabil och inte rör dig som en geléklump upp och ned, men när man blir trött kan geléstadiet vara svårt att undvika…

Del 2: 30 slam ball cleans på tid

Det jobbiga här ska ligga mer på att hålla tempot uppe än att få upp bollen från golvet. Tanken är alltså inte att du ska ta en boll som är supertung och hålla på i tre timmar för att få ihop 30 repetitioner.

Som jämförelse så kan jag lyfta en 50 kg tung slam ball, men på det här passet skulle jag använda en 25-30kg tung boll. Alltså ungefär hälften av mitt max.

Det du ska tänka på när du lyfter är att hålla ryggen stabil, spänn ihop mellan skulderbladen och runt bålen. Magmusklerna är superviktiga för att ge stöd till ryggen. Antingen lyfter du med bara handflatorna, eller så kan du kila in handlederna/underarmarna under bollen, vilket inte kräver lika mycket greppstyrka.


Lycka till och kör hårt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *