Träningspass #23 – en lätt slam ball, igen

Till dagens pass behöver du en slam ball, men om du inte har en sån går det att lösa ändå, läs vidare för instruktion!

6 varv så snabbt som möjligt:

8 ball slams

8/8 utfallssteg med boll i famnen

8 burpees (utan bollen)


Ball slams:

Ta upp bollen och lyft den över huvudet, och slå den sedan med full kraft ner mot marken. Tänk på att hålla ryggen neutral och inte lyfta med kutrygg. Viktigt att  ha en boll som inte studsar, eftersom det inte är superskönt att få 5-10 kg rakt upp i ansiktet. 

Har du ingen bra boll kan du göra plate to overhead istället, ta vad som helst som är lite tungt, en bok, en gryta eller ett barn och växla mellan att dutta det i golvet och lyfta det över huvudet. Använder du ett barn kan det vara sjyst att dutta fötterna i marken och alltså inte vända det upp och ned på nervägen…


Utfallssteg med slam ball i famnen:

Helt vanliga utfallssteg som på bilden nedan men med en boll i famnen istället för en kettlebell, går självklart bra att hålla i något annat tungt om man inte har en boll. Håll kroppen stabil och rörelsen kontrollerad hela vägen. Var försiktig så att du inte slår i knät i marken på ner vägen, (det är dock ingen fara om knäet nuddar marken om det landar mjukt).


Burpee:

Lägg dig ner på mage och hoppa upp till stående så snabbt som möjligt.  Försök att hålla kroppen så rak och stabil som möjligt så blir det lättare att hålla tempot uppe.


Lycka till med träningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *