Tryck in grönsakerna!

Mitt nya motto, typ. Har börjat lyssna på Food Pharmacy-podden, och där fick jag lära mig att personer med ADHD och autism generellt har ett högre inflammationstryck i kroppen, på grund av en svag tarmflora. Och eftersom jag har adhd och känner att jag lätt blir sjuk utan uppenbar anledning, så känns det ju inte helt orimligt att anta att det stämmer in på mig.

Så vad ska man göra åt det då? Det som bidrar till en bra tarmflora är bra mat, framför allt mängder av grönsaker och fibrer. Därav mitt nya motto. Tryck in grönsakerna. Åtminstone är det en vettig ände att börja i.

Dagens lunch: lax med lättstekt vitlök, broccoli, morot, sojabönor och kimchi, med en gnutta teriyakisås. Och så lite råa grönsaker på sidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *